Oranjebeek Praktijk

Oranjebeek Praktijk

13528931_1047256125309696_7745760563301076754_n.jpg

 

Algemeen
Heb je een grote of kleine vraag, is er totale wanhoop of enige chaos, gaat het om coaching of therapie. De eerste afspraak is een intake gesprek.

Vaak handelt men vanuit angst en vaste patronen wat we soms ‘gekleurde gedachten’  of koker vizier noemt.  Door hier samen naar te kijken ontvouwt je gezichtsveld. Er komt een bredere kijk op je vraagstuk. Het biedt nieuwe mogelijkheden  om je omgeving te (her)ontdekken. Langzaam wordt je nieuwe inzicht verankerd, er ontstaat persoonlijke ontwikkeling. Gekleurde gedachten lossen op, valkuilen durf je onder ogen te zien en worden getransformeerd tot kwaliteiten.

Goed in je vel zitten, jezelf durven aankijken, je vrij en licht voelen, dat is wat ik beoog als je vraagstuk behandelt is.

Werkwijze
Iemand durven vertrouwen is iets groots. Wanneer er vertrouwen is schept het ruimte om zo nodig bepaalde gedachtes te herzien of  onder ogen te komen. Met kan zelfs zijn dat je buiten je comfort zone durft te treden. Tijdens de intake, wat gemiddeld een uur duurt, leren we elkaar kennen en bespreken we jou vraagstuk. Aan het eind van de intake kijken we samen wat er is besproken. Daaruit volgt een advies.

Een intake is spannend en er wordt veel besproken, het is daarom goed om alles nog een rustig te laten bezinken. Een dag na de intake zal er telefonisch contact zijn waarin wordt gekeken of het gevoel van tijdens de intake hetzelfde is gebleven of mogelijk Weis verandert. Vanuit daar wordt er besloten om eventueel met elkaar verder te gaan.

Behandelingen (sessie)
Wanneer je ratio en gevoel eerst van elkaar loskoppelt (behandelt) om ze vervolgens met elkaar te laten integreren, ontstaat er een optimale verbintenis die diep tot aan de wortel rijkt. De kans op wezenlijke verandering is hierdoor groot, je reset als het ware je ratio. Maar het gaat verder, lichamelijke klachten nemen af of lossen op. De werkwijze die wordt gevolgd is evidence based wat inhoud dat het wetenschappelijk is onderzocht. We werken veel met ervaringen die  jij zelf inbrengt, zo kan ik accuraat je karaktersysteem verklaren waardoor jezelf een een heldere kijk krijgt over je eigen handelen.