Ontmantel therapie

Ontmantel therapie

13428622_1039315686103740_3258682095429059171_n.jpg

 

Algemeen
Ontmantel-therapie is in Nederland nog niet bekend. Het is een verdieping op mindfulness. Je gaat helemaal terug (ontmantelen) van jezelf.  Het levert niet alleen wakkerheid en waardering op in het  leven. Je gaat anders in het leven staan. het verrijkt je inzichten en je ervaart je omgeving dieper, voller en intenser.

ontmantel-therapie is een diepgaande en heel praktische en effectieve manier om anders te leren omgaan met het dagelijkse leven zoals stress en om meer balans en helderheid in je leven te ontwikkelen. Het is in een grote hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek ook van grote waarde gebleken als je worstelt met angsten, terugkerende somberheid, chronische pijn, moeheid, burn-out en andere stress-gerelateerde gezondheidsklachten.

Werkwijze
Ontmantel-therapie oefent de geest om met volledige en milde open aandacht in het gewaarzijn van hier en nu te rusten. Het ontwikkelt het vermogen om innerlijke kalmte en helderheid te bewaren temidden van de hektiek van het leven. Het leidt niet alleen tot meer ontspanning, maar het pakt de wortel van de spanning en stress aan: de malende, opjagende, oordelende en piekerende onrustige geest.

Die kwaliteiten ontdek je in je zelf door je eigen inzet en oefening. In de oefeningen leer je op een heel systematische manier te zien hoe je steeds weer stress produceert in reactie op wat je ervaart en leer je daar anders mee om te gaan. Zo hervind je meer rust en ruimte in je leven.