Burn-out behandeling

Burn-out behandeling

10009825_982690885099554_7893672006859015171_n.jpg

Algemeen
Het verschil tussen overspannen zijn en burn-out kenmerkt zich doordat overspannen zijn omkeerbaar is. Dit betekent dat als de oorzaak van de spanningen wordt weggenomen, je weer normaal kunt functioneren. Dit is niet het geval bij een burn-out. Bij een burn-out wordt het energieniveau aangetast. Lichaam en geest voelen zich opgebrand.

We kunnen het volgende vaststellen, onder lichte stress is het prettig werken, bij overspannen zijn kom je in de gevarenzone, en bij burn-out zegt je lichaam dat het nu afgelopen is. Je kunt niet meer.

 

Symptomen van een burn-out
Een burn-out ontstaat niet plotseling, maar geleidelijk. In een vroeg stadium zijn er vaak al signalen. Je bent zowel voor als na je werk moe, je hebt geen zin om te gaan werken, je bent vergeetachtig, prikkelbaar en je kunt je slecht concentreren. Letterlijk komt er niks meer uit je handen.

Vaak heeft je omgeving al een keer de opmerking gemaakt, dat je alleen nog maar met je werk bezig bent. Deze signalen worden meestal genegeerd tot het moment dat er wel gestopt moet worden, omdat het echt niet meer gaat. We spreken hier van een burn-out.

Meest voorkomende klachten
lichamelijke uitputting, niet meer op kunnen laden,
concentratie- en geheugenklachten,
gevoelens van incompetentie en cynisme,
gevoel van falen,
slaapproblemen,
veel piekeren,
gespannen zijn en nergens meer toe kunnen komen,
hoofdpijn, maagpijn of spierpijn.

Behandelingen (sessie)
Wanneer je ratio en gevoel eerst van elkaar loskoppelt (behandelt) om ze vervolgens met elkaar te laten integreren, ontstaat er een optimale verbintenis die diep tot aan de wortel rijkt. De kans op wezenlijke verandering is hierdoor groot, je reset als het ware je ratio. Maar het gaat verder, bij een burn-out behandeling kan het voorkomen dat je lichaam zo weinig energie heeft dat er een body reset wordt gedaan. Dit is een intensieve oefening waarbij het hele lichaam zijn zwaarte zal verliezen. Het draagt bij aan een eerder herstel van het proces waarbij klachten vroegtijdig zullen afnemen of oplossen. De werkwijze die wordt gevolgd is evidence based wat inhoud dat het wetenschappelijk is onderzocht.